Pages

Search This Blog

December 27, 2010

'laserOHlaser!'

Bersemangat aku pagi ni, bangun awal, siap cepat.
Senyum ja pagi ni suma disebabkan kejayaan MALAYSIA malam semalam. Memang bermakna la kejayaan MALAYSIA semalam. Dapat kalahkan indonesia dengan jaringan 3-0 memang sesuatu yang menakjubkan.
Tapi, mode happy aku di'spoil' kan oleh kenyataan di beberapa akhbar utama indonesia. Memang marah la aku dengan kenyataan mereka serta isi laporan-laporan dalam akhbar tersebut. Ramai yang menyalahkan pancaran 'laser' adalah punca utama yang menyebabkan kekalahan pasukan indonesia. Nampak seperti satu kenyataan pengecut dan tidak mahu kalah.
Ya. Pancaran 'laser' telah menjadi topik utama sejak kebelakangan ini. Ramai yang menyalahkan MALAYSIA dalam isu ini namun persoalannya sekarang adakah pancaran itu benar-benar datang dari penyokong kita?
Kita dapat lihat semasa perlawanan diberhentikan akibat pancaran 'laser' tersebut, K.Rajagobal memaklumkan kepada alfred bahawa pancaran itu datang dari bahagian lain dan bukannya dari bahagian penyokong MALAYSIA. Jadi wajarkah kita salahkan penyokong MALAYSIA? Bagi aku, penyokong kita sudah cukup bijak serta baik dan kita tidak memerlukan helah bodoh seperti ini untuk mengalahkan indonesia! Kita mampu dan kita telah mengalahkan indonesia!
Kalau pun pancaran laser itu datang dari penyokong 'malaysia', masih tidak logik untuk mengatakan bahawa indonesia kalah disebabkan pancaran laser tersebut. Ini kerana, kesemua gol MALAYSIA bukan datang dari sepakan percuma atau sepakan sudut sebaliknya gol padang yang cantik Mungkin media-media di indonesia sengaja ingin mengalih perhatian kita dari permasalahan sebenar. Mungkin ini alasan mereka untuk tidak mengaku kalah kepada MALAYSIA. Cuba anda baca laporan laporan Harian Metro pada hari ini berkenaan segelintir penyokong indonesia yang merosakan sebahgian kemudahan di stadium gelora bung karno kerana tidak dapat membeli tiket untuk perlawanan pada hari rabu ini. (http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/PSSIkenaamarankeras/Article/index_html) Perstauan Sepakbola Seluruh Indonesia (PSSI) telah diberi amaran oleh AFF supaya menangangi masalah ini dengan segera atau indonesia akan bermain di gelanggang berkecuali untuk final 2nd leg nanti. Kenapa laporan ini tiada di media indonesia?
Bukan aku nak mengkritik media-media di sana, tapi komen serta yang mereka ulaskan memang pedih untuk dibaca. Sebagai rakyat MALAYSIA, aku rasa pasukan kita layak diiktiraf dengan kejayaan ini dan bukannya isu 'laser' itu yang patut dipebesarkan. Tapi, aku tetap bangga dengan kejayaan MALAYSIA semalam. Aku harap dan berdoa MALAYSIA akan berjaya di Jakarta rabu ni seterusnya membawa pulang AFF Suzuki Cup ke bumi bertuah ini buat pertama kalinya. Insyallah. 
GOOD LUCK MALAYSIA!


'congratulationsMALAYSIA!'

70,000! itu lah jumlah penyokong setia pasukan kebangsaan yang bertandang ke Stadium Bukit Jalil semalam (26th December 2010).
Nyata, sokongan yang diberikan telah menaikan semangat semua pemain pasukan kebangsaan sehingga mereka berjaya menewaskan pasukan indonesia dengan jaringan 3-0.
Satu pencapain yang di luar jangkaan kata kebanyakan pengulas sukan.
Namun, itulah yang dibuktikan oleh anak didik K. Rajagobal.
Kawalan bola yang sempurna, penguasaan di bahagian tengah serta pertahanan yang lebih yakin dan mantap telah memastikan kejayaan ini.
Kejayaan yang akan menjadi sejarah baru buat pasukan bola sepak MALAYSIA sekiranya mereka mampu bertahan di Jakarta, Rabu ini.
NOR SHAHRUL IDLAN TALAHA! nama yang perlu diingati sekiranya MALAYSIA memenangi kejohanan ini.
Bijak, kawalan bola yang baik, mentaliti & idea yang bernas serta kemampuan yang hebat.
Ciri-ciri yang cukup sempurna sehingga membolehkan Safee Salli & Ashari Shamsudin menjaringkan gol hasil dari kebijaksannan beliau.
Credit kepada semua pemain yang telah bermain bermati-matian, berjuang demi negara, barisan pegawai, pemain simpanan serta jurulatih atas usaha untuk mengembalikan kembali maruah bola sepak negara.
special credit to NOR SHAHRUL IDLAN TALAHA, SAFEE SALLI, ASHARI SHAMSUDIN, MAHALI, MOHD MUSLIM, KHAIRUL FAHMI, KUNALAN, AMAR ROHIDAN, SAFIQ RAHIM, ASRA, AMIRULHADI, NOR SHAS atas semangat dan kesungguhan anda... TAHNIAH MALAYSIA!

December 18, 2010

~SWEET MEMORY always haunt US~

well.... there's one day, I go to my sis POLY to give her money... once I enter the poly, I saw a bunch of poly student, playing SOFTBALL, 'POP'!! suddenly it's remind me to someone that I MISS so MUCH...
... hurm.. I still remember during my poly time, every evening, I'll have my HOCKEY training and SHE have her SOFTBALL training... I always find way to WATCH, STALK and SEE her... I LOVE to see SHE play that 'SOFT' game.. the way she SWING the bat, CATCH the ball and RUN from one base to the others just CAPTURING me... it's just seems so BEAUTIFUL...
...I SMILE alone on my bike, this WONDERFUL thing could NEVER be HAPPEN to me again.. even if it's happen also, it won't be the SAME.... that's for sure...
... later that night, I had a DREAM of HER... the DREAM of SHE playing SOFTBALL and me playing HOCKEY at the same field... POLY FIELD... during rest time, we were TALKING, JOKING and SHARING about US... although it's just a DREAM, but it really MEAN so much to me... at least there's other 'WAY' that I can SEE and TALK to HER...
..... I MISS YOU.....

~TH~~

..... it's been quite some time since I last update my blog.. hurmm... a lot of thing had happen and many things has change.....
well.. my life going quite well, it's getting better... although I HATE MY JOB but I'm still holding on & at the same time still looking for a NEW and BETTER JOB...
I just come back from my 3rd VACATION of this year... this time it's LANGKAWI ISLAND.. well.. everything go very well.. we have a lot of FUN together, doing many CRAZY stuff and PRANK each other so bad.. hehehe..
.....PEOPLES AROUND ME... well... it's going quite well.. I had many NEW friends.. starting to try to know each and everyone of them had been a pleasure for me..
I'm glad to know them.. some of them i just know like 2,3 days bu we can get a long quite well.. theres a girl name WANIE.. well, she a cute little chubby girl (jangan marah ya wanie).. so sweet that girl.. manja ja.. huhu... dok tggu la dia nak p pasar sarikei t untuk belikan suar kat sana.. huhu...
.....bnyk lagi la yang berlaku... ada sedih, gembira, menyoronokkan and etc.. 
.....looks like, I have enjoy my LIFE so far! I still HOPE for a BETTER tomorrow each and every day...

November 20, 2010

Untitled(yet) Song!

The first day we meet, I never thought we be like this..
I still remeber the smile in your face..
It's been a long now since I saw that smile..
The smile that tells me everythng about you.. Everything bout you..

It's been wonderfull until thats thing occur..
I never thought it would happen this soon..
I have to accept although it make me sad..
And now, whats left is memory from you.. Memory from you..

Be happy, Be happy and don't you woried..
Smile again, Smile again Oh please smile again..
I'm ok, I'm ok, I'm gonna be ok..
Smile again, Smile again oh please smile again..

Thanks for everythng and thanks for being with me..
You've put a smile in my face..
It might not be long, It's might not be enough...
But It's a pure happy in me..

p/s : anybody have a good tune for this lyrics do let me know ya! i'm suck at playing instruments!

whatsGoingOnLately?

 - vacation to SARAWAK with my FAMILY.

- kenduri KORBAN dekat rumah ALANG.

- MOTOR ROSAK (twice)

- BROKE!

- LOST of SPIRIT!

- NOT in a WORKING mode!

- LAZY, LONELY, UPSET, HATE, MAD!

- NEGATIVE energy!

PROBLEMSafterPROBLEMS!

hhuurrm... PROBLEMS! org ckp masalah ni xkan hilang dlm hidup kita.. kita xblh lari dri masalah ni sebaliknya kita kena cari jalan terbaik untuk selesaikan masalah tersebut.. betul tu, tp cmna klau tiba dkt 100 ribu juta masalah dtg secara tiba2.. hurm, letih kan.. ntah la.. lately bnyk sgt masalah berlaku.. klau masalah tu xmemerlukan aku utk keluar duit xpa la.. ni nk keluar duit lak.. haish... mmg teramat tensen la.. ntah la.. aku hrap suma maslah ni slesai la cpt2.. ak nk hdp normal blik dan hadapi masalah yg xmermerlukan ak keluar det.. bertuahnya aku ni sbb ak still da SOMEBODY that alwys CARE n SUPPORT me.. thanks to THEM all...

October 30, 2010

GOOD LUCK!

Dear Summer Finn...

Dear Summer Finn...

Well, first of all I hope you read what I am about to write because it's just for you.

Summer,

I wanna wish you BEST OF LUCK on your Final Exam. I hope and believes you will do well on that exam. You wanna know something dear, you will definitely look good with an AKJ Medal place on that Convo blazer during your convocation. Please put a side for a while all the problem or anything that bother you. Now, it is time for you to focus on your study k.
Remember, you need to cut and beat my pointer. :)

Summer,

Don't worry about me ya. I'm doing just fine here. I EAT, I SLEEP, I go to WORK I'm HANGING OUT and i even go to toilet still by myself. :), that's mean I'm fine right? Ya, it's been though for me but I try hard to overcome it because I know & believes one day we will be just like before or even better. :)
You remember right what I always say to you,
'As long you are happy, it's enough for me', so, be happy ya, then I'll be ok.

Summer,

Like always, I got something to 'bebel' at you...

~ Please EAT properly ya. LESS MAGGIE & BREAD, MORE RICE & MILK ya. You need ENERGY to answer all the questions.

~ Please take care of yourself. Take medicine when you sick don't just let it cure by itself ya. :)

~ Take a good night beauty sleep before the day of the exam ya. It will help you to answer all the question well. But, you must make sure you study first la before you sleep.

~ LESS TIME on LAPTOP & MORE TIME on MODULE ya.

Summer Finn,
Before I end my letter, there's something I would like you to know...
Please.. please.. remember that you are one of the
HAPPIEST, GREATEST & WONDERFUL thing that ever HAPPEN in my LIFE.
I thanks GOD for giving me opportunity and chance to know you and be with you although it's just for a while and might not be forever. Every single moment with you will always be in my mind.

GOOD LUCK YA!

IMYSM & ILYSM


Your Sincerely,

Tom Henson.

October 28, 2010

NasiLemakSatu!

seperti yang deceritakan oleh Zambry Cassamuel kepada Muhammad Hafiz pada 25th October 2010. (Ini Kisah Benar, Percayalah!)

Ini bukan cerita pasai sarapan pagi kegemaran rakyat malaysia ya, ini cerita tentang GADIS penjual nasi lemak.

Pada suatu pagi yang indah, bebekalkan sebuah motor VS 125, seorang Pemuda yang berkerjaya, berpakain segak, berambut panjang serta mempunyai rupa 'baby face' telah pergi ke sebuah gerai tepi jalan untuk membeli nasi lemak bagi mengisi perutnya yang sentiasa lapar itu.(kuat makan budak nih) setibanya di gerai itu, kedatangan pemuda tersebut telah disambut tanpa senyuman mahupun pandangan mata, apa tah lagi ucapan 'selamat pagi' oleh gadis penjual nasi lemak yang ok la, xla cun sangat. tidak cukup dengan itu, pemuda tersebut dilayan bagai acuh x acuh oleh gadis tersebut. Kesian pemuda tersebut. Walaupun nasi lemak sudah dimiliki namun perasaan tidak puas hati mula melanda.

Hari seterusnya, pemuda tersebut p lagi ke gerai tersebut tetapi kali ini pemuda tersebut p dengan menaiki kereta MyVi kepunyaannya.(bukan niat nk balas dendam, kebetulan hujan pada hari tersebut). Alangkah tersebutnya pemuda tersebut apabila kedatangan beliau telah disambut dengan senyum manis serta suara merdu dari gadis tersebut. 'Ya Abang, Abang nak berapa bungkus nasi lemak?'. Sungguh merdu suara gadis tersebut hingga hampir pengsan pembuat air di gerai sebelah.

Tapi?? kenapa sebelum ini tidak begini gadis tersebut? Pemuda itu sudah acap kali datang ke gerai itu, tapi hari ini layananya amat berbeza sekali. Kenapa? owh, mungkin kerana Pemuda itu datang dengan Kereta, mungkin itu yang membuatkan layananya berbeza. Tersenyum pemuda itu sendirian. Hari-hari berikutnya pemuda itu di kedai tersebut sentiasa disambut senyum manis dan suara manja oleh gadis tersebut walaupun dia pergi ke kedai tersebut Berjalan Kaki!

Beginilah agaknya dunia pada masa sekarang, semuanya hanya memandang harta benda dan kekayaan. Tapi aku yakin masih ada segelintir yang masih punya akal dan fikiran untuk pikir yang mana baik & yang mana buruk. Sekian.

*Cerita ini sekadar hiburan. Tiada niat untuk memalukan siapa-siapa samada Gadis Nasi Lemak Tersebut, Pemuda tersebut mahupun Pembuat Air tersebut.

~Nasi Lemak~
~~summer FINn~~

TheSuperWonderful'LangTengahIsland'

Location : Lang Tengah Island, Terengganu.
Date : 22nd to 24th October 2010
Resort : D'Coconut Lagoon.

WOW! that's the first word that come out from my mouth once I see the Island even from far away. It's get even better once I have my first step into the island. Oh My God! the sand was so white and the water was very clear. I mean it's a damn clear water. This is my first time that I get the chance to witness such a WONDERFUL thing. 'Thanks GOD for allowing me to witness what you have created'. Well, my trip going absolutely perfect. The FOOD was really fantastic and I can't even stop talking about the food. It was GREAT! The ROOM is NICE, BIG & CLEAN but unfortunately, there's no TV in the room. It's ok with me because I spend most of my time outside the room doing a lot of FUN activity such as DIVING, SNORKELING & SWIMMING. Well, Overall it's been a WONDERFULL trip for me and would hardly RECOMEND this Island to all my MATE! beleive me, YOU should go to this ISLAND!


Here Is Some Pic For You To Burst!

~JETTY @ Lang Tengah Island~
RARE!

 ~One of the snorkeling spot~
Pulau Batu Kucing.

 ~I JUMP from up here into the SEA~
it was FUN!

 ~SUNSET @ Lang Tengah Island~

 ~DIVING time~
dlm POOL ja!
 ~FAM Trip Participants~

October 21, 2010

Hey, Summer Finn!

GOOD LUCK

~for your VIVA final presentation~
~on being a Number 3 presenter~
~on present about 'perlaksanaan tugas'~
~on be a group that need to present from 10.25 am to 12.25 pm~
~for EVERYTHING~
:)

October 18, 2010

(>)(>)

every SECOND I spend & be with you is always gonna be a GREAT memory for me.
and every time we say GOODBYE, I always WISH & PRAY that I have another day to REPLACED that day
I always WISH & PRAY that I have more chance to TREASURE you as time walk by
I don't MIND if I have to WAIT, i will WAIT because one thing for sure
YOU are the GREAT, HAPPIEST & MEANINGFUL thing that ever happen in MY LIFE
and I WISH you could STAY & be MINE FOREVER!
~~I LOVE YOU~~

~~CHANGE~CHANGES~CHANGING~~

In life we need to change in order to improve our self, yes I admit it.
But, what if that changes make us more worst without we know it?
There are a few reason that lead to a changes of a person or individual.

~change because of the ENVIRONMENT
~change as AGE are getting older (this is a must)~
~change as TIME pass by~
~change to IMPROVE our self~
~change to make PEOPLE more comfortable with us~
~change because of BF/GF (this could be the worst one, believe me)~


October 16, 2010

PENANG-aloqStaq-kualaKedah-stadiumDarulAman-Kangaq-PENANG

yeah.. it's gonna be a real tired but fun weekend!

I will meet my 'long time no see MATE' and my family 'angkat' at Kuala Kedah.

I will be supporting KEDAH at Stadium Darul Aman tonight.

I will go to my 'IBU' house to take my cert. and of course to see my lil' bro & sis.

I will probably meet 'SOMEONE' that I 'MISS'.~~HOPE~~

My 'DAD' car will take his first long distance travel.

~~it's All About Family! (family come first what)~~

p/s : hope everything gonna be ok & just fine.

October 12, 2010

Dear Boss!(warkahUntukBosTersayang) - Part 2!

Dear Boss,

Ini kali ke-2 saya menulis mengenai Bos & Saya akan mengurangkan sedikit rasa hormat saya kepada Bos. Saya akan bahasakan diri saya AKU!

Bos, hari ini jam 3.30 petang aku pergi ke Public Bank, bank yang selalu Bos masukan gaji aku sebelum ni, Ingat x? Tapi Bos, still xmasuk, xmasuk apa? Gaji la bos xkan bonus 4 bulan gaji pulak. Gaji basic pun Bos nak bagi terkemut-kemut. Ini kan pulak bonus. Mimpi la aku kalau dapat bonus. Haish..

Bos, Bos nak tahu x apa perasaan aku masa itu Bos? Aku rasa macam nak ja aku jumpa Pegawai Bank dekat bank tu & tanya kenapa gaji aku xmasuk lagi tapi aku batalkan niat aku Bos sebab aku tahu Pegawai tu xkan ada jawapan untuk soalan aku, yala, dia mna kerja dengan hang Bos, dia kerja bank, gaji dia masuk tepat-tepat Bos, awal pulak tu.

Bos, balik ofis aku terus telefon HQ Bos. Aku cakap dengan Abang Rosli, salah seorang staff dari bahagian akaun. Aku tanya dia Bos, awat gaji aku xmasuk lagi? Bos nak tahu x apa dia jawab? ha, begini bunyinya, 'Hurrm, ntah la Hafiz, kami kat sini pun xdapat gaji lg. Duit xcukup lagi kot?'. Lepas dengar jawapan itu aku tergelak Bos, aku tergelak sebab aku ingat Abang Rosli hanya berpura-pura tapi dia sebenarnya serius.

Bos, mana pi habis duit syarikat Bos? sampai gaji pekerja pun Bos xleh nk bayar. Apa sebenarnya yang berlaku ni Bos? hhuurrmm... tapi Bos, aku xmau amik tahu pasal hal itu, Yang aku nak tahu gaji aku masuk tepat-tepat 7hb setiap bulan!! sebab itu janji Bos waktu mula-mula aku masuk kerja dulu.

Bos, apa la aku hendak jawab dekat mak ak satg bila dia tanya, 'Duit gaji ang masuk xlagi?' Bos da jawapan?

Bos, aku akan terus menulis tentang Bos selagi gaji aku xdimasukan & Bos jangan ingat aku akan puji dan berbaik-baik dengan Bos bila gaji aku dah masuk nanti. Bos, I'M STILL WAITING!

PekerjaMu,

Muhammad Hafiz Bin Mohd Noor
Tour Co-Ordinator

p/s : Aku akan terus menulis mengenai Bos aku sampai la duit gaji aku untuk bulan September masuk. Sapa suka boleh baca, sapa jemu boleh skip.

October 11, 2010

DearBoss!(warkahUntukBosTersayang)

Dear Boss,

    BOS, 7hb October 2010 (Khamis) rtu, sy pergi bank bos, sy nk amik gaji sya. Tp alangkah kcwanya sy bila sy tgk duit dlm akaun sya cma da RM 32.00 shj. Ini bermakan bos masih belum memasukan gaji sy untuk bulan September. Tp xpa bos, sy fhm. mgkin bos busy or mungkin bhgian akaun bos busy dok bodek bos smpi lpa nk bg gaji kt sya. Saya fhm bos. Mgkin sok bos akn masukan gaji sya.

    BOS, hari Jumaat & Sabtu sy xg chek pun gaji sya bos, sbb sya taw gaji sya xmgkin msuk hari jumaat bos sbb jumaat pekerja bos suma cuti n ari sab2 separuh hari, xmgkin bhgian akaun bos akn mskan gaji sya, yala gaji sya bnyk mna sgt la, xpnting pun bos.

    BOS, hari ini, isnin, 11hb October 2010, jam 3.30 ptg, smgt sy pergi ke bank bos, sy msukan kad sy bos, sy tgk baki, hhuurrmm.... still RM 32.00, ini bermakna gaji sya blum msuk lg bos. Bos, cuba jujur n btrs-trg ngan sya bos, pa bos wt ngan gaji sy bos?? Bos beli bas baru ka bos? Bos beli bot baru ka bos? Bos xkesian kt sy ka bos? Bos, klau bos nk pnjm det sy n wt suma tu sy xksh bos, tp bos gtau la sy. Jgn bos wt diam cmni bos. Bos jgn rsau, sy xkan kenakan bunga kt bos, bos amik bnyk mna sy amk blik bnyk tu. Plus, sy xkan ptahkan tgn bos or simbah cat kt umh bos klau bos byr lwt. tp, bos jgn la wt sy tertunggu bos.

    BOS, sya da wt slh ngan bos ka bos? klau sya da wt slh sy mnta maaf k bos n bos jgn la mrh n majuk ngan sy dh k. bos masukan gaji sya t ya bos.

    BOS, klau pun bos xnak pkir tntng sya tlg la pkir tntng mak sya kt umh yg dk tggu det dr sya n kwn2 sy yg dok tpon sy smpi 16 kali shari nk amik blik det dpa. bos kaya xpa la.makan ckup, pakai elok, keta besar tp sya bos?

    BOS, gaji sy bkn banyak pun, klau nsib sy baik dpt la RM 700.00 tp klau nsib truk kna ptg gaji, tggl la RM 600.00 ja bos. Xkan bnyk tu pun bos ssh nk bg sdgkan stiap bulan sy bg lbih dr RM1,000.00 sale kt bos.

    BOS. sy hrap bos pkir la pa sya kta. Sy hrp gaji ay akn msuk dlm msa trdkat nih n akn msk tpat2 utk 7hb bulan strusnya. Bos, bos nk taw stu fakta x? Gaji pekerja harusla dbyar selewat2nya pda 7hb stiap bulan, jika gaji dimsukan lwat dr trkh tersebut, tindakan undang2 leh diambil ke ats syarikat tersebut. Ini bukan sya ckp or reka taw bos, ini dr Jabatan Buruh bos. Bos, ingt, sy leh amik tndakan undang2 terhadap bos k!

Have A Nice Day Boss!

PekerjaMu,

Muhammad Hafiz B. Mohd Noor
Tour Co-Ordinator

iJustWannaWearThis!

iWishIhaveRM1,021.00Now,SoThatIcanBuy&WearAllThisBelowItem!

~NEW ERA cap (RM 189.00)~
~ELSTEES t-shirt (RM 49.00)~
~CROOZ t-shirt (RM 49.00)~
~ELECTRIC ZOMBIE hoodies (RM 207.00)~
~slim-Fit Jeans (around RM 59.00 - RM 109.00)~
~MACBETH shoes (RM 219.00)~
~VANS shoes (RM 199.00)~





p/s : klau da spa2 yg rsa nk bli kt ak brg2 diatas, sila lah berbuat demikian. xksah la nk bg sbg adiah hari lahir ka, tnda prsahabtan ka, jnji da... huhu.. CHEERS!

new'Baby'InMyFamily! (it'sAboy!)

Name  : Perodua VIVA Bin Mohd Noor
Certificate of Birth  : PJV2655
Color  : Metallic Black
Date of Birth  : 8th October 2010
Time of Birth  : Around 5.30 PM
Place of Birth  : Teluk Air Tawar Perodua Office

 ~newBorn'BABY'firstPicture~

October 9, 2010

HOOLIGAN!

i just LOVE to read, heard, watch, tell, share, study and think about HOOLIGAN!

whatHappenInMyLifeRecently!

~myHeadacheAreGettingWorst!(especiallyInTheyMorning)~
~sameGoesToMyChest!~
~it'sBeen4daysThatI'veBeenLiveWithout'ROKOK'!~
~i'veBeenEatAlot!~
~myGAJIxmsk lagi!~
~iHadAbusyLife.(working&social)~
~myMate&CleanerAtMyOfficeQuit!~
~i'mBroke!~

October 7, 2010

iHateMyJob!(seriusShit)

I HATE my JOB!
I HATE my JOB!
I HATE my JOB!
I Muhammad Hafiz Bin Mohd Noor, now Officially admitted that I HATE MY JOB,
and I just want to resign so bad!

October 1, 2010

InspectionTrip! LangTengahIslandTerengganu!

Yesterday I receive an email from HQ, the email said that I have been selected to join an inspection trip to
Lang Tengah Island, Terengganu,on 22nd,23rd & 24th October 2010.
So, what I fell?
Well, at first I fell really excited because I never been to a 'real' island before. (langkawi kerap la) but then
I relise that I don't really want to go.
Not now, mayb in December or early January.
Theres a lot of thing that I need to do & pay this month & next month.
But what to do, a work is a work. I have to go either I want it or not.

September 30, 2010

PAGES!!

I've just create 3 pages in my BLOG today...
FILMS & MOVIES, MUSICS & FOOTBALL/SOCCER..
sja ja nk kngsi ngan suma sal ak pny passion... details suma da dlm page...
still dlm proses ya.. akn diupdate dr msa ke msa... do take a look ya.. thanks....

September 29, 2010

everyPUFFbringPAINtoMyChest!

well... to all KIDS @ BOYS out there who try to be a 'MAN' and 'MACHO' by SMOKING.
Please STOP! it's not good & not worth it.
you not gonna be a 'MAN' or 'MACHO' by smoking instead you gonna suffer with a
CHEST PAIN and BAD HEADACHE like I do!
plus, you gonna spend most of your salary or pocket money on this DAMN, STUPID thing!
REMEMBER! once you try, there's no way back! please THINK WISELY!


8 YEARS of SMOKING & only now I relise SMOKING is SUCKS!


p/s : just an advice from one who REGRET and been try hard to STOP SMOKING!

?????

hhhmmmm... ssh bila perkara cmni ni berlaku @ muncul dalam hidup...
pernah x angpa rsa cm evryone & evrythng is against u...
ak xtau la napa jd cmni, but lately ak rsa cm ak terlebih sensetif..
da ja bnda yg org skeliling ak wt n ak trsa pdhal bnda tu xdk pa pun...
well... ak xbpa pst tntng perkara ni... adkh ak yg berubh @ org sekeliling ak yg berubah??
ssh nk ckp... biar la bnda ni berubh scra sniri kn..
mgkn sbb ak terlalu sunyi.. mngkn sbb tu la ak slalu rsa cmni... huhu...
apa2 pun ak ttp HAPPY dgn pa yg berlaku skunk...
suma yg berlaku amat mgngmbrakn ak...

EVEN THOUGH I HAVE TO GO TODAY, I WILL BE GOING HAPPILY  BECAUSE WHAT IS GOING ON RIGHT NOW HAVE BRING JOY & HAPPINESS FOR ME AND MOST IMPORTANTLY IT HAD BRING REAL SMILE UPON MY FACE!

VanilaChezzyChoc!

i MISSED this SWEET VANILA CHEZZY CHOC...
but i thanks GOD coz HIS has brought back the SWEETNESS into my LIFE!
moment with YOU, IBU, LIL BRO, LIL SIS & others will always be with me!
~~FOREVER~~

September 23, 2010

BREAKthePROMISEearnAbigSMILE!

I don't really care even though I have BREAK my PROMISE, as long as I can see through mirror and see a SMILE in my face. A SMILE that been hiding for 10 Days.
HOPE, a SMILE has appear in your face also.
~~CHEERS~~

September 20, 2010

aLostSoulWithAnEmptyMind!

hhmmm...
dh lma rsanya ak xupdte blog nih...
tkjt gak tgk2 followers dh da 7 org... thanks ya to all my frens..
well.. bnyk bnda blaku kt ak lately... da happy da sdih tp most of it perkara SEDIH la....
i've been through a lot of though moment in my life at the moment...
and my life is full of SORROW & SADNESS ryte now... i learn new thng,
'THINGS CAN CHANGE IN A BLINK OF AN EYE'
best sentence to describe myself ryte now....
~~A LOST SOUL WITH AN EMPTY MIND~~

September 9, 2010

aStoryAboutHER! (i'mSORRY)

Dear HER,

I just wanna say I'm SORRY. I know I've HURT your felling but really, I didn't MEAN it. Well, i guess my TIME was not right. Just try to be CARING but it's turn up to be something that HURT you. Wish I could turn back time & fix things up.

 ~~I AM SORRY~~

September 8, 2010

THANKS YOU VERY MUCH!

nak cakap THANKS VERY MUCH kt CIK QAIY sebab :
~ bawa sy jalan2 pusing KL.
~ teman sy g SHOPPING.
~ teman sy tgk cite VAMPIRES SUCKS. (vampires tu xsucks tp cite nih yg sucks!)
~ kenalkan sy kepade PUBLIC TRANSPORTATION. (sy suke naik LRT)
~ bwa sy mkn kt WENDYS! (dpt mkn lg kt berger restaurants)
~ kenalkan sy kepade BB, TIMES SQUARE, SUNGAI WANG, KL SENTRAL, BUKIT JALIL!
~ bawa sy g ROMP! (g smpi 3 ROMP kt KL tu)
~ pastikan sy selamat sampai kt BUKIT JALIL bus terminal.(wpun dh lwat tyme tu)
~ untuk hari yg BEST nih!
~ untuk semuanya. Jasa sedari akan dikenang smpi bile-bile.. :D

p/s : pndi x sye ngeja bhsa Kolompo! hahaha!
~~ni la CIK QAIY! (myTOURGUIDE)~~

xlpa jg thanks kpd. myEXclassMATES, Ikan Bakar Kimmy or Kam coz sdi g bli tkt bas untk saya n sggp dtg antar lg. sipa bg discount 50 sen lg..hehe.. thanks ya!

KL MATTA Fair. (it'sFinallyOver!)

(menarik nafas lega) fffuuuuhhhhh.... it's finally over..
MATTA Fair yg penuh dgn kePENATan & keLAPARan akhirnya berjaya ditamatkan.
Walaupun penat n lapar tapi ak ttp HAPPY sbb dpt join n LEARN new things.
Tapi, yg plg pnting ak dpt SALE! hehe... Overall it's been a fantastic journey for me.
Enjoy sgt wpun smetymes rsa ANNOY ngan prangai certain of my workMATES (nk wt cmna, MANUSIA). One interesting thing I find out through out this journey is,
"ORANG KL SANGAT BERBUDI BAHASA, BAIK, FRIENDLY & HELPFUL! SERIUS!"
dr pemandu TAXI, kakak balik keja, abg kt kaunter pertanyaan, apek yg. khlangan adk, tetamu yg membeli pakej, pelancong asing yg. nk p Pulau Redang ja. serius. suma baik! I LOVE KL PEOPLE lah! hehe...
tp of coz la PENANG still dlm hati. rindu kot kt PENANG wkt dok kt sna.
ALHAMDULLILAH, dgn izin Allah S.W.T, ak slamat smpi PENANG jam 4 pagi 6hb September 2010.
wpun ak HAPPY n SYOK dpt p sna, guess what. AKU DH XMAW P MATTA FAIR LG! sbbnya, ak akn wt bnyk slap klau ak p sna. wt sale tp still slap. hahaha.. mati ak nk tangung.. hehe... ~~CHEERS~~
 ~~PWTC~~

September 1, 2010

KL Matta Fair (3rd to 5th September 2010) i'mActuallyWorried!

hhhmmm.. this week I need to go to Kuala Lumpur for Matta Fair.
For those who don't know, Matta Fair is an event held by MATTA Chapter for local travel agent to sell their products.
This event will be held at PWTC for 3 days.
Well, to be honest I'm a bit WORRIED not because of the event but...
I don't know why.. but i'm worried about going up the bus at NIGHT...
I will depart from PENANG on Thursday at 12.30 pm and will come back from KL on Monday taking 11.00 pm bus... Ffuuhh.. I'm really worried..
I wish I can just sleep that night and when I open my eyes I already at PENANG... PRAY & HOPE to have safe journey back home...
~To : MY FAMILY, IBU & HER, pray for my SAFETY ya~
what if??? hurm....

aStoryAboutHER!(the'WET'tissues!)

glad to receive HER call and heard HER happy voice.
she said , she finish d present for the pra-Vaiva and everything go quite well.
she present well, answering all the questions and manage to give good answer.
I'm really glad to heard her laugh back.
she been through a lot of bad n moody things this week and me really relief to finally heard that laugh back. now, she can come back and 'BERHARI RAYA' dgn lega & gembiranya!
WELL DONE & GOOD JOB!
~~nah tisu utk. lap PELUH kt tgn tu~~
hehe :p

ketagihMakanBERGER!(KrabbyPatty)

disebabkan terlampau obses menonton SpongebobSquarepants hampir setiap hari,
ak telah mndapat ketagihan yg. baru selain dari MEROKOK iaitu ketagih nak makan BERGER.
Argh... xleh nk control dh nih.. hari2 nk mkn BERGER sampai ak sggp bli semua
peralatan n bahan utk memasak sebiji BERGER. mlm nih nk mkn lg... huhu..

~~BERGER di a&w ni amat sedap~~

August 30, 2010

it'sBeenABUSY,TIRINGbutFUN weekend!(it'sAllAboutFreeFOOD!)

well, my weekend start very well this week. I go to WORK early on Saturday & after that going out with my MATES (zombie, amer & naim).
Knyng sgguh ak bka posa ritu, nasi putih 2 pinggan, ikan bkar, sotong goreng tepung, sayur kangkung, tomyam, aym msk merah, dggng kcap n air tembikai yg cm air msak(TAWAR!!!). dgn prut yg knyng thap ROCKSTAR kami menruskan aktvt pda hari trsbut ngan menonton wyang di QB.
Guest what, ak tgk dance orientation movie, Step UP 3! hahaha.. first tyme kot rsanya ak tgk mvie mnari2 nih kt wyang.
I'm nt a FAN of that kind of movie actually but it was a great movie, everythng was great. from the actor, dancer, camera angle, everything almost PERFECT! i would suggest others to see it.. :D
fnsh d watch that mvie, I strictly go home and was hoping to watch MANCHESTER UNITED game but I receive a call from my COUSIN (A'A) 15 mins after kick-off.
he ask me to go out for makan "SAHUR". that morning I take "SAHUR" at KAPITAN QB! although the waiter there is a bit annoying tp knyg gak la ak mkn TANDORI AYAM with CHEESE NAN! credit to my cousin for the treat!
the nxt day ak mkn free lg. kwn ak lak blnja bka posa @ CHIKEN RICE SHOP! sdp kot.
credit to miss MIDAT (asst. MANAGER @ CRS Gurney Plaza).
bst gila weekend ak mggu nih. wpun pnt but it's still FUN n teramatnya KENYANG! dh terlmpau knyng sgt mkn free, akbtnya pg td ak xbgn shur!:(
BLOG ini dikarang saat lagu ASK by THE SMITHS berkumandang brsma bunyian perut ak yg LAPAR! ~~CHEERS~~

thanks to A"A & MIDAT for the 'FREE FOOD'!

August 28, 2010

aStoryAboutHER!(BIG EVENT)

this is my 1st time that i gonna post something bout HER in my BLOG.
well it's all about 1st time this week.
today, SATURDAY it's her BIG DAY.
She need to complete 1 event as a requirement for her final project and the day has come, the event will be held TODAY! Her groups will held one fruit carving event.
From what I heard this morning, everything is running quite well, all final preparation had been made and now they just wait for the event to be start.
I HOPE everything gonna be just fine & according to what they have plan.
I PRAY for her success. ALWAYS! 
~~GOOD LUCK & ALL THE BEST~~

my1stWeekendPost! :D

~working~
~watchng movie with my mates (stepUp 3D)~
~buka posa~
~watching MANCHESTER UNITED game~
~go to RoadWalk~

~~mst imortant is dpt nek keta baru zombie.. hahaha..~~

August 27, 2010

myInDream"GIRLFREIND".

if you think this is Katy Perry, you're wrong! this is Zooey Deschanel and she is way BEAUTIFUL and more CUTE than Katy Perry. She is myInDreamGIRLFREN!